Dans ciolosist pe cadavrul lui Ion Ratiu

Mitingul PSD (9 iunie) a adus la suprafata si un conflict ce parea gata ingropat. Vorbim despre PNTCD si batalia in jurul acestui les politic, batalie ce pare sa se eternizeze. Aurelian Pavelescu, ultimul taranist aflat la conducere, s-a nimerit in centrul atentiei pentru simplul motiv ca s-a alipit de protestul PSD-ului impotriva abuzurilor SRI si a vietatilor ce fojgaie in jurul protocoalelor incheiate.

Aurelian Pavelescu Foto: Facebook

Mesajul PNTCD, de sustinere a mitingului impotriva abuzurilor a fost auzit astazi de toata tara. Cei mai importanti lideri de opinie au apreciat actiunea PNTCD ca un gest politic major. Acest mesaj nu este doar al meu si al PNTCD de astazi, ci al marilor nostri inaintasi, de la Simion Barnutiu, Pop de Basesti, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Ion Ratiu sau Corneliu Coposu. Pentru ca apara libertatea si democratia, fundamentul doctrinar al PNTCD, formulat de Iuliu Maniu, primul dintre cele patru care stabilesc pentru totdeauna linia acestui glorios partid: democratie desavarsita, morala crestina, patriotism luminat si dreptate sociala”, a scris Aurelian Pavelescu pe pagina sa de Facebook.

Atita i-a trebuit! Trebuie spus din capul locului ca libertatea si crestinismul sint valoari conservatoare, la fel cum pentru progresisti sint libertatile sexuale sau justitia. Ca atare, primul croseu de stinga a venit de la unul din baietii lui Ion Ratiu, am spune in mod paradoxal, daca nu am sti ca ambii baieti Ratiu sint de multa vreme in tabara basist-ciolosist-progresista.

Indrei Ratiu Foto: cotidiandeturda.ro

Indrei Ratiu: “Acum, hotia se pare ca a devenit complet flagranta la nivelul guvernului Romaniei. Adoptind modul optimist al lui Ion Ratiu, se poate spune ca nu, nu e o catastrofa faptul ca sunt si hoti la guvern, poate ca acum, in fine, ne vom trezi si vom respinge aceasta lipsa de valori, si este exact ce se intimpla acum, cu miscarea #Rezist.”

Parerile lui Indrei Ratiu, perfect calomnioase si bazate doar pe sustinerile propagandei securiste, dupa cum vedem, au si un element interesant: promovarea miscarii finantate de George Soros: #rezist. Miscare deloc nationala, deloc crestina, antidemocratica, anarhista, de extrema stinga. Si, pe care o putem suspecta de orice, mai putin de disponibilitate la vreun dialog. La exprimarea acelei opinii contrare pentru a carei libertate Ion Ratiu spunea ca se lupta.

Batrinul “lord” taranist mai are insa un fiu, mogul imobiliar si activist de stinga. Ca pot exista umori din cauza ca Aurelian Pavelescu conduce partidul defunctului sau tata, s-ar putea intelege pina intr-un punct. Dincolo de asta, avem insa ceva la fel de interesant ca si in cazul lui Indrei!

Nicolae Ratiu Foto: repatriot.ro

Afirmatia cum ca tatal meu, Ion Ratiu, ar fi sustinut propunerile lui Liviu Dragnea si Tariceanu privind legea si justitia este o totala aberatie. Domnul Pavelescu clar nu intelege principiul separatiei puterilor intr-o societate democratica. Cum indrazneste domnul Pavelescu sa-l invoce pe tatal meu, Ion Ratiu, pentru a-si sustine propria afirmatie ridicola? Nu este cu nimic mai bun decit liderii PSD si ALDE, care nu se vor opri de la nimic pentru a se sustrage justitiei pentru infractiunile lor”, a scris Nicolae Ratiu cu mare aplomb.

Ion Ratiu / afis electoral 1990

Cumva, ma cam indoiesc ca Ion Ratiu ar fi sustinut gasca celor care croseteaza dosare penale cu martori mincinosi si declaratii false, ca asculta ilegal convorbirile a 6 milioane de romani sau ca sparg pentru reinstaurarea unui adevarat stat politiesnesc nu mai putin de 5 miliarde de euro pentru care nu dau socoteala in fata nimanui. Ma indoiesc ca Ion Ratiu ar fi pactizat cu o clica abuziva si cu un presedinte ce nu are chef sa respecte Constitutia tarii si uzurpa atributiile unei alte puteri in stat, daca tot vorbim despre separarea puterilor! Deci cum indrazneste Pavelescu? Iata, justificat! E neclar ce infractiuni are in vedere Nicolae Ratiu cind acuza cu atita lejeritate. Dar ne vom lamuri daca ne amintim ca Nicolae Ratiu este “ambasador” RePatriot.

Proiectul RePatriot este adresat romanilor din Diaspora care doresc sa se (re)conecteze cu tara si a fost sustinut de Guvernul Ciolos. In echipa RePatriot se remarca fostul ministru ciolosist Marius BostanHildegard Brandl, un fel de liberal care apare insa pe platforma lui Ciolos – Romania100, Felix Tataru, ca sa dam citeva nume, iar la “parteneri” Newsweek Romania. publicatie la care trudesc marii propagandisti basisti Orcan, Prisacariu, Silviu Sergiu, Ramona Ursu, Aligica, Patrasconiu, Papahagi, Mircea Marian si altii.

repatriot.ro

Cum s-ar zice, domnul Ratiu se afla in cea mai selecta companie! Asupra doamnei Brandl planeaza suspiciuni de evaziune fiscala, iar Marius Bostan este cel care isi doreste ca invatamintul din Romania sa nu mai fie gratuit. Normal, totul in tara asta trebuie sa apartina numai si numai “elitei”. Tot Marius Bostan a fost invatacel al Academiei Nationale de Informatii “Mihai Viteazul”, Colegiul National de Informatii, unde s-a specializat in informatii si contrainfortmatii, matrici de securitate. Nimic surprinzator!

Marius Bostan

Guvernul Victor Ponta (ce mica e lumea!) l-a numit in 2014 membru in CA al Telekom Romania, desi aparent Bostan, fost taranist, nu avea nimic de a face cu PSD. Avea insa cu publicatia extremista In Linie Dreapta, unde regasim o alta linie de propagandisti basisto-securisto-progresisti cum ar fi Vladimir Tismaneanu, Traian Ungureanu, Mihai Neamtu, Ioan T. Morar, din nou Cristian Patrasconiu, Cristian Campeanu, Dragos Paul Aligica, Adrian Papahagi. In caz ca se intreba cineva de unde se finanteaza propaganda.

Tot Bostan a fost amestecat si intr-o afacere cu Emil Boc, in celebrul parteneriat dintre SC Lomb SA, cu Primaria Cluj, municipalitatea detinind 51% din actiuni, iar 49% Impact Developer & Contractor, Bostan fiind numit in CA de catre Ioan Popp. Primaria trebuia sa asigure terenul, iar Impact sa faca investitia imobiliara, dar desigur din toata afacerea s-a ales praful. Si un blat de milioane! Cum a tepuit Impact Consiliul Local Cluj? Iata ce scrie Gazeta de Cluj:

“Impact a scos Consilul Local din actionariatul SC Lomb cu motivatia conform careia Consilul Local nu a varsat terenul catre SC Lomb. Paradoxal Consilul Local mai intii a dat in judecata Impactul pentru anularea iesirii din actionariat  pentru ca erau majoritari 51 % dupa care in mod neverosimil Consilul Local (reprezentat prin Dep. Juridic) renunta la procesul cu Impact si se trezesc cu o hotarire definitiva si irevocabila care confirma scoaterea Consiliului Local din actionariat pe motiv de culpa a contractului. SC Lomb da in judecata Consilul Local pe 4 milionane Euro avind deja confimarea unei sentinte pe culpa contractului. Renuntarea la proces inseamna un favor de 4 milioane Euro si este o confirmare a unei culpe contractuale cu Hotarire definitiva si irevocabila“.

Inainte sa ajunga in cabinetul Ciolos, Bostan detinea 45% din  VMB Partners SA, avind puzderie de contracte cu primariile si consiliile judetene.

Si, ca sa si incheiem, mai merita lamurit aici un aspect! In publicatia In Linie Dreapta (care se declara conservatoare!) scriu “boilestii“. Gasim texte semnate de parintele – fost senator PNTCD Matei Boila, si Adrian Boila. Pentru cei care am trait si pe vremea cind clanul “boilestilor” se rafuia cu “ratestii”, lucrurile sint clare. Atit regretatul Ion Ratiu, cit si sustinatorii sai au fost izolati la PNTCD Cluj, ruptura fiind cit se poate de dureroasa. Pe urma au fost promovati de partid doar cei din aripa “ne-ratista”. Daca bine-mi amintesc, cred ca ultima candidatura a lui Ion Ratiu nici n-a mai fost la Cluj, in 1996, ci tocmai la Arad. Ghiciti singuri de ce. Deci care erau afirmatiile ridicole ale lui Pavelescu? Imi pare rau s-o spun, vom gresi amarnic daca vom confunda fie si pentru o secunda linia politica si verticalitatea lui Ion Ratiu cu linia politica pe care se afla ambii sai descendenti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: