Demos, dupa un refurbish sorosist, nu e decit un USR in oglinda: Egalitate, Precaritate, Homosexualitate

Cadre

Demos s-a infiintat in 2016 si, zice-se, ar avea in prezent cca. 650 de membri. Ce vrea Demos? Sa dezvolte o cultura a participarii cetatenesti. Chinurile facerii au durat doi ani. In 2018, scremut, au scos pe interval si Partidului Democratiei si Solidaritatii – Demos, si au intreprins primul refurbish: au adunat absolut tot (dar tot) ce parea a fi problematic in spatiul public, de la alimentatie nesanatoasa, exploatarea irationala a padurilor, salvarea emisiunii lui Dragos Patraru de pe TVR, extragerea aurului din Apuseni, revitalizarea fostelor tabere scolare, schimbari ale legislatiei, schimbari ale fiscalitatii, lupta impotriva PSD, impotriva Gabrielei Firea, i-au adaugat un pic de ura impotriva ungurilor (cit sa dea bine si sa fie “patriotic”), au altoit-o cu cu tot ceea ce presupune “progresismul” globalist, adica apararea drepturilor femeii care e “exploatata” si “abuzata” in Romania, sustinerea avorturilor,  lupta contra asa-ziselor porniri rasiste ale romanilor impotriva romilor, sustinerea miscarii gay si promovarea casatoriilor homosexuale, denuntarea si ridiculizarea familiei “traditionale” alcatuita din barbat, femeie si copii, sustinerea unui stat omnipotent, cresterea taxelor, austeritate, “economisire”, rezilierea contractelor de privatizare din 1990 incoace, sustinerea abuzurilor din Justitie, a statului securist, lupta de clasa, egalitarism, lupta cu fascismul (pe care il reinventeaza), primirea migrantilor islamisti.

ungurii-s rai!

Intregul PROGRAM  DEMOS  pare ca a fost redactat la Balaceanca, pentru analfabeti. Dincolo de o crasa necunoastere a realitatilor, a legislatiei, a relatiilor internationale, a relatiilor de munca, a structurii populatiei si a capitalului din Romania, necum din Uniunea Europeana, a infrastructurii, a felului cum functioneaza sistemul financiar-bancar, fiecare pagina a “operei” poate genera un imens hohot de ris. Desi cei care promoveaza partidul par oameni cu scoala (pe unii chiar i-am citit in Critic Atac) si au privirile mai limpezi decit cei din USR! Dar, reusesc sa afirme cele mai crincene prostii cu o dezinvoltura si o serenitate demne de o cauza mai buna. O gasca de hipsteri (mici burghezi) se chinuie sa isi aduca aminte de problemele celor fara drepturi sau sa inventeze indivizi fara drepturi ca sa nu le dea cu virgula. Incrincenarea lor pare o demonstratie ca Legea lui Peter exista!

femei asuprite DEMOS

Nu ocolesc nici minciunile sfruntate! Sa si vedem un exemplu! Zic ei ca in Romania exista o discriminare nasoala a femeilor, si ca si munca, si ca si plata a muncii. “Cel mai mare scor al inegalitatii din intreaga Uniune Europeana“, nu-i asa? Ca si in cazul legislatiei, unde propaga minciuni in acelasi mod, si in acest caz adevarul se afla la un clic distanta: pe Eurostat. Ce mare lucru sa scrii pe Google “gender gap Romania” si sa apesi “enter”? Si, ce sa vezi? Nu doar ca nu e cea mai mare, dar chiar pare sa fie cea mai mica! Nemaivorbind ca, daca nu mai sintem barbati si femei din ratiuni biologice ci dupa cum vrem sa ne construim social – asa cum prevede Conventia de la Istanbul, de ce nu s-ar declara toate femeile barbati si problema ar fi rezolvata!

Eurostat
IRES 2018

Societatea este divizată între cei puțini care își permit o existență decentă și cei mulți care  suferă în urma unor lipsuri severe. Inegalitatea veniturilor este una dintre cele mai ridicate din UE. Sa vedem un sondaj si cum se definesc chiar cei care raspund la aceasta intrebare despre saracie si bogatie! Totusi, din cite se vede, aproape trei sferturi din populatie o duce binisor, declarindu-se “clasa de mijloc”. 

Apoi, pentru ca avem si o “diaspora” care voteaza, cei din Demos sustin ca tot statul ar trebui sa se ocupe si de bunastarea celor care aleg sa praseasca tara si sa traisca in strainatate. Sigur ca veniturile Romaniei sint ca guma de mestecat, le intindem un pic si rupem ceva si pentru cei care traiesc prin alte tari.

Decembrie 1989

Nu putea lipsi nici revendicarea Revolutiei din decembrie 1989 “cind au murit oameni” etc. Da, au murit. Asa s-a obtinut si democratia si libertatea. Totusi, pentru mintile voastre primitive, am o veste proasta: noi, cei care am participat la acele evenimente, unii chiar am stat in bataia gloantelor, nu am facut-o nici o clipa pentru comunism sau “dreptate sociala” bazata pe egalitarism. De acolo incercam sa scapam, cu pretul vietilor noastre! Ca atare, hai, mai incet cu decembrie ’89 pe scari! Si care e problema voastra? Ca oamenii “nu vor sa se sacrifice” pentru comunismul vostru? Serios?

Cu alte cuvinte, Demos e acelasi maglavais ideologic securistneomarxist ca si #rezist si USR, cu care se si confunda in zonele lor de intersectie. Din cele o mie si una de asemanari dintre Demos si USR sa mai vedem citeva! Demos face parte din “familia” Declic, Recorder, Vice.com. Asta in ceea ce priveste propaganda. Ca si ideologie, se declara de stinga, neaga PSD-ului dreptul de a ocupa un asemenea loc, dar nici Demos nu e social-democrat, ci poate socialist, ca sa nu zic de-a dreptul comunist. Printre noiane de utopii, avem o imagine de entitate rupta de restul galaxiei, incropita parca de Charles Fourier, de parca n-ar exista legi economice, de piata, tratate, contracte, lupta pentru putere, pentru resurse, ci Romania ar pluti undeva in neant, ar fi de capul ei, ar dicta Europei, iar prin modificarea unor legi si participarea la viata publica a vocalistului de la trupa Altar si colectarea selectiva a gozului, toate s-ar transforma in jur, Edenul s-ar casca, nu alta! Pentru ca cei din Demos nu par interesati de nivelul salarizarii la regia de transport, cit mai curind de respectarea libertatilor sexuale la Coimbra unde ar putea participa la un frumos workshopEi viseaza egalitate in saracie, transport public, supraimpozitarea autoturismelor proprietate personala, uzine, tarani care ara cu plugul si evident se reguleaza ca iepurii – barbatii intre ei, femeile intre ele – se pupa cu rromii, apoi se duc la Caminul cultural sa faca politica incluziva la toate nivelurile si sa dezbata situatia de la Rosia Montana si sa genereze ceva solidaritate in ura lor impotriva PSD-ului care e mai mare si mai tare, dar pe care spera ca o sa-l invinga.

Tot de refurbish tine si eliminarea lui Mircea Kivu (IMAS, ESOMAR etc.) din vitrina partidului. Kivu, fostul strateg al USR, apoi Demos, s-a confesat public in privinta colaborarii cu fosta Securitate: angajament, nume de cod, informari remise Securitatii despre colegi sociologi etc. Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a emis ulterior o adeverinta de necolaborare cu Securitatea! Ca sa ne binedispuna.

Presada & Kivu
Tot Presada & Kivu

Demos, il sustine si pe Dacian Ciolos (oare de ce nu e asta o surpriza?), “incurajind vocile ce pot razbate din sfera publica”. “Sprijinim si ne solidarizam cu toate persoanele ale caror drepturi sunt incalcate”, zic ei, mai putin cu majoritatea, a carei drepturi vrem sa o incalcam chiar noi – ar trebui sa sune finalul declaratiei politice. “Încrederea în instituțiile esențiale ale democrației precum partidele politice și Parlamentul este la un minim îngrijorător. În locul acestora, sunt preferate instituții militare sau de forță“, sustin geniile Demos. Nu, nu sint preferate, ci sint impuse! Cine naiba isi doreste ca procurorii sa conduca Romania? “Tentația unei derive autoritare este acută, iar politica fricii și a diviziunii promovată de principalele partide este un semn de regres democratic îngrijorător”. Asa incit, votul e inutil si pentru astia, cetateanul needucat si sarac habar nu are ce sa aleaga, deci puterea ar trebui să fie distribuită în mod echilibrat si chiar pe baza cotelor de gen între instituții și organizații si asociatii civile, ONG-uri, ce se tot intrunesc si tot dezbat pina la organizarea de referendumuri in pura prostie, pentru orice. La fel, bugetul se imparte “participativ”, mai vine unul cu o idee, altul cu alta idee, banii oricum sint girla, de ce sa ne zgircim, sa dam la tot poporul! Nu conteaza ca dincolo zicea de austeritati si economisiri.

Oricit de incredibil ar parea, pe la noi, putinul proletariat pe care il avem, adica exact muncitorimea din Brasov sau Cluj sau Sebes sau de unde vreti, se declara “de dreapta“, de parca ar fi cel putin bancheri sau magnati. Stinga le pute ingrozitor! Acest proletariat se considera mai curind corporatist, chiar si fara sa inteleaga termenul, iar adaugind la asta ce mai razbate de pe net sau de la televizor, dublat de lipsa educatiei etc. ii transforma in votanti ai unor platforme pe care pur si simplu nu le inteleg, dar mimetic i se supun de dragul de a nu face opinie separata. Pentru ca Basescu e bun si o sa traim bine. Pentru ca si Iohannis e mai bun ca Ponta. Nefacind diferenta dintre Guvern sau Parlament, care sint un soi de nebuloasa a puterii, peste care eventual presedintele conduce. Aproape ca la Noam Chomsky, in “Requiem for the American Dream,” unde cel de-al zecelea principiu este: “Populatia trebuie marginalizata. Ii vom vedea astfel mobilizindu-se impotriva propriilor interese, sprijinind figurile publice ale caror unic scop este sa le faca cit mai mult rau”.

La fel de neinteresati de politica si de rolul institutiilor in stat, a modului cum acestea functioneaza sint si somerii si asistatii social, dar si acestia se declara tot “de dreapta“, chiar daca unica lor asteptare este ca cineva sa vina si “sa le dea”. Nici corporatistii nu sint tocmai o lumina! La cit de uriasa este deruta din capetele lor, dovada stau miscarile cu hashtag in fata. Normal, si ei sint tot “de dreapta” si se lupta cu “ciuma”, cu PSD-ul, pe care il considera un partid de stinga, eventual comunist. Dar nu cu Demos. Astia-s comunisti “de-ai lor”. Demos regrupeaza basisti, useristi fugari, pedelisti, sorosisti (la propriu), protestatari de profesie, agitatori culturali… E totusi greu de imaginat cui se adreseaza?

Egalitate!

In ceea ce priveste “valorile” pe care le impartaseste Demos, iata ca avem pe primul loc EGALITATEA. Niciodata oamenii nu au fost egali, niciodata nu vor fi egali. A promite asa ceva inseamna pur si simplu a-ti bate joc de naivi si de creduli. Mult mai dragut mi se pare ca cea de a treia “valoare” este LIBERTATEA. Straniu, caci aceasta este principala valoare a conservatorilor! Dar, hai sa nu ne punem rau cu Demos.

Retinem ca societatea nu e incluziva, deci asta ramine ca scop al luptei revolutionare. In schimb, se realizeaza un pic de dezbinare de tipul cel mai simplu si mai efectiv “noi vs. ei“, si imediat avem: inegalitati, excluderi de la resurse si putere, excluderi de la drepturi. Problema e bifata!  Reintilnim, apoi, o alta idee basist-pedelista, “politica la toate nivelurile“. Pai cum nu? Ce poate fi mai frumos decit un manelist devenit egal cu Liiceanu? Un vidanjor egalul lui Kivu, Stoiciu sau oricare de acolo? Cam asa cum era la emisiunile lui Dan Diaconescu: cu spargatorii care se plingeau ca bogatii nu sint egalii lor. Sa se dezbata! Pai se poate asa ceva? Sa se dea o lege! Nu poti avea mai mult decit are vidanjorul sau betivul satului. Ca nu mai e egalitate. “Poporul” sa aiba un cuvint de zis. Sa fie referendum! Zilnic! Si toata populatia cu asta sa se ocupe.

Claudiu Craciun

Apoi, “societatea trebuie sa fie diversa“. Aici deja ne intilnim cu Uncle George Soros si miliardele lui. Clar ca diversa! Ba chiar si perversa! Ba chiar si inversa! si in toate felurile. Si feminista si masochista. Si ateista. Inapoi la Uncle George: “luptam pentru limitarea incalzirii globale”! Frumos! Ia sa salvam noi ursii polari…

fascistii sint rai!

Dar sa fim si progresisti: Combaterea si prevenirea discriminarii de orice fel, bazata pe motive precum sexul, rasa, culoarea, originea etnica sau sociala, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile… bla bla… ca vine valul 2 de “refugiati” jihadisti ne-crestini. Da?

Si tot ca sa fie Soros fericit, sa luptam si cu fascistii! Fascistii sint rai! Regimul Antonescu a omorit evrei. Victimele fascismului nu vor sa se uite astea! Demos pare sa se solidarizeze si cu Antifa! Sau e Antifa?

Reamintim doar un episod in care cei de la Antifa au protestat public pentru ca nu si-au primit cei 15 dolari pe ora cit le-a fost promis de “batrinelul inofensiv”. Mai amintim ca Antifa a fost declarat “domestic terrorist group” in Statele Unite.  “Refuse Fascism” este un alt alias pentru Antifa si este tot o organizatie Soros. La fel ca si Alliance for Global Justice sau riseup.net. Da, “participare cetateneasca”! Si, in mod clar, daca te crezi comunist, e musai sa te lupti cu ceva fascisti.  Doara n-o sa ne chinuim sa inventam altceva! Si, sa nu uitam: Jos Ciuma Rosie!

 

 

 

Advertisements

One thought on “Demos, dupa un refurbish sorosist, nu e decit un USR in oglinda: Egalitate, Precaritate, Homosexualitate

Add yours

  1. Genial, articolul! Bravo! Nici eu nu o puteam spune mai bine! O sa arat articolul acesta si anumitor prieteni ai mei, pe care nu reusesc sa-i conving cat de toxic este USR (Uniunea Soros Romania)! exaltatii USR, alaturi de Demos, habar nu au cum functioneaza un mecanism economic. Insa au tupeu cat cuprinde, si creierul odihnit. Cineva le da bani, nu? Oare cine? Mult succes in continuare!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: